Het Lunters hapje april 2022

Pasta van het Lunters vrouwtje

Ingrediënten:

300 gram pastaschelpjes

1 prei

250 gram kastanjechampignons

380 gram scharrelkipfilet

1 biologische kippenbouillontablet

250 ml slagroom

3 el. olijfolie

1 el. bloem

Bereiding:

1: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar 250 ml kookvocht.

2: Snijd ondertussen de prei in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.

3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 minuten op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 minuten op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en evt. zout.

4. Verdeel de pasta over 4 borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.

@Ingrid van Elk; bedankt voor het recept en de foto’s!

Deel dit bericht op social media

Vergelijkbare berichten