‘MUZIEK OP SCHOOT’ IN HET WESTHOFFHUIS in LUNTEREN

Wat is Muziek op Schoot?
Bij het horen van de naam ‘Muziek op Schoot’ denken ouders weleens dat de kindjes tijdens de les bij een volwassene op schoot zitten, maar dat is zeker niet het geval! Een Muziek op Schoot les is juist bedoeld om kinderen heerlijk te laten bewegen en actief met muziek bezig te laten zijn. Gedurende de lessen beleven de kleintjes samen met hun ouder of begeleider muzikale avonturen. We zingen bekende en nieuwe liedjes die passen bij de ontwikkeling en beleving van het kind.

Muziek op schoot is voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of de oppas willen zingen, versjes leren, klankspelletjes spelen, eenvoudige instrumentjes bespelen en bewegen op muziek. Welke dreumes of peuter vindt dat nou niet leuk?
Na afloop verzorgt het Centrum Jeugd en Gezin i.s.m. andere opvoedpartners koffie/thee en wat lekkers en is er gelegenheid om samen over opvoedonderwerpen te praten. (consumptie is inbegrepen bij lesgeld na de les )

Docente Maike van Wiel: ‘Ik zing al zolang als ik me kan herinneren. Als jong meisje ben ik bij een kinderkoor gaan zingen en dat bouwde zich met de jaren zover uit, dat ik op een gegeven moment wel vier of vijf avonden in de week aan het zingen was. Uiteindelijk ben ik een kinderkoor gaan dirigeren, ging ik les geven bij de Koorschool in Ede en was ik bezig met een pedagogische opleiding (Sociaal Pedagogisch Werk). Na deze opleiding heb ik aan het conservatorium klassieke zang gestudeerd. En deze twee opleidingen ben ik nu aan het combineren bij Muziek op Schoot.’

Muziek maakt slim!
Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat samen muziek maken een belangrijke invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Ook de motorische, zintuiglijke, emotionele en muzikale ontwikkeling worden gestimuleerd

Kosten: € 100,–  per gehele reeks (10x)ineens te voldoen, inclusief koffie/thee na de activiteit.
              Mocht u zelf een keer niet kunnen dan mag eee andere verzorger invallen met uw kind.
Aanvang: inloop vanaf 08.30 uur start 09.00 tot 09.45 uur
Maandag: 5 september, 12 september, 19 september, 26 september
Maandag: 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 31 oktober
Maandag: 7 november, 14 november
Waar: Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, Lunteren
Verplicht reserveren: info@lunterenaktief.nl telefoonnummer: 0318-482992
I.s.m. o.a. het Centrum Jeugd en Gezin, Malkander en andere organisaties.

Deel dit bericht op social media

Vergelijkbare berichten