Bestuursmededeling / even voorstellen

Per 1 april as heeft Lunteren Aktief een nieuwe voorzitter.

Na 11 jaar met plezier het voorzitterschap te hebben vervuld binnen onze stichting heb ik besloten hiermee te stoppen. Samen met de vrijwilligers, medewerkers en medebestuurders hebben we in de afgelopen periode van de Schakel en het Westhoffhuis het bruisende hart van Lunteren gemaakt. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Ik blijf vooralsnog wel lid van het algemeen bestuur tot in ieder geval het einde van het jaar. Dit om een soepele overdracht te bewerkstelligen maar ook zal ik voor Lunteren Aktief de belangen in de lopende projecten (Welzijn Lunteren, Laag Drempelige Ontmoeting en Versterken van de sociale basis) blijven behartigen.

Ik ben blij dat Tineke Zwaan het voorzitterschap wil overnemen. Onderstaand stelt Tineke zich aan u voor.

Ik ben ervan overtuigd dat Lunteren Aktief ook na deze bestuurswisseling een belangrijke bijdrage zal blijven leveren in het welbevinden van de Lunterse bewoners.

Met vriendelijke groet,

Henk Hooijer

Even voorstellen:

Wat leuk, dat ik mij, via deze nieuwsbrief aan jullie mag voorstellen. Al hoop ik jullie natuurlijk snel allemaal in het echt te mogen ontmoeten.

Mijn naam is Tineke Zwaan-Lam. 64 jaar jong, geboren in Ede en getogen in Lunteren. Getrouwd met Jan. Samen hebben wij 2 kinderen Floris Jan en Wilanka, 2 schoonkinderen Marjolein en Mark, 3 kleinkinderen Thijmen, Tobias en Caro. En als jullie dit lezen is vast onze nieuwe kleinzoon en dus kleinkind nummer 4 geboren. We kijken daar weer heel erg naar uit.

Na ruim 40 jaar in Barneveld gewoond te hebben ben ik samen met Jan en hondje Gijs in 2020 weer in Lunteren aan het Kuipershoekje komen wonen. Het was echt thuiskomen. We hebben het enorm naar ons zin en voelen ons helemaal opgenomen in de Lunterse samenleving. Niet in de laatste plaats komt dat doordat wij direct vrijwilligerswerk zijn gaan doen voor Lunteren Aktief. 

Omdat ik per 1 januari jl.  gedeeltelijk met vervroegd pensioen ben gegaan, heb ik bewust gezocht naar een invulling van mijn vrijgekomen tijd in dienst van de samenleving van Lunteren en naar iets dat bij mij past. Ik heb mij, professioneel, altijd beziggehouden met aansprakelijkheid, verzekeringen en risicomanagement. Veel uren ook besteed in landelijke besturen in mijn werkveld en sinds 1 januari jl. maak ik nu dus deel uit van het bestuur van Lunteren Aktief. In april 2022 ben ik binnen het bestuur gaan meedraaien om te zien of een bestuursfunctie op dit, geheel ander werkveld, wat voor mij zou zijn.

Het voelt als een warm bad. Ik leer weer zoveel nieuwe dingen. Mijn grijze cellen draaien overuren. Ik vind het echt superleuk om voor Lunteren in de weer te zijn. Hier heb ik echt het gevoel dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor de bewoners van Lunteren. Ik zie al die hardwerkende vrijwilligers bezig en daar word ik echt vrolijk van. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. Dat is ook de reden, dat ik heb besloten om de functie van voorzitter op me te nemen en Henk Hooijer op te gaan volgen. Het zijn grote schoenen om te gaan vullen, daar ben ik mij terdege van bewust. Ik vraag jullie dan ook allemaal om mij de tijd te geven me helemaal in te werken en hoop, dat jullie me daarbij willen helpen. Graag sta ik tot jullie dienst en hoop, dat je de weg naar mij zult vinden voor alles wat je met mij en mijn medebestuursleden wilt delen. Zakelijk of privé, maak me er deelgenoot van!

Ik zie uit naar een fijne samenwerking met alle vrijwilligers, de vaste medewerkers en het bestuur!

Deel op social media