Bibliotheek Lunteren is gevestigd in Het Westhoffhuis

WELKOM IN DE BIBLIOTHEEK

In Dorpshuis Het Westhoffhuis vind je ook Bibliotheek Cultura. Je komt er tot rust na de dagelijkse sleur en kunt op zoek naar dat ene boek dat je wilt lezen. Je kunt met de kleintjes genieten van de wekelijkse voorleestijd; elke vrijdagmiddag om 16.00 uur.

Het hele jaar door faciliteert Cultura gratis verblijf, een plaats van ontmoeting, en een mooi aanbod om uitgedaagd te blijven. “Een leven lang leren,” is het motto.

 

De openingstijden van de Bibliotheek zijn:

Maandag 14.00 – 17.30 uur
Woensdag 14.00 – 17.30 uur
Vrijdag 14.00 – 20.00 uur

Ontmoeting

De bibliotheek is er niet alleen voor kennis en informatie, het is ook een plaats van ontmoeting. Cultura is voor alle inwoners van Lunteren.

 

Gratis verblijf

De bibliotheek is een van de weinige plaatsen, waar je gratis mag verblijven. Je ziet steeds meer mensen die rustig aan een tafel zitten werken, hun huiswerk doen, een zakelijke afspraak hebben, of gewoon een krantje zitten lezen. Iedereen is welkom!

 

Stilte in de zaal?

Aan de andere kant is de bibliotheek niet langer een plaats waar je altijd stil moet zijn. Veel mensen hebben nog het beeld van de oude bibliothecaresse met het haar omhooggestoken en een bril op het puntje van de neus. Dat is echter tegenwoordig wel anders. De bibliotheekmedewerkers zitten niet langer achter hun balie boeken te stempelen, maar ze lopen rond in de bibliotheek zodat je makkelijk met je vraag bij hen terecht kunt.

Bibliotheek Cultura gaat mee met de tijd, en is voortdurend bezig met innoveren. Zo is het afgelopen jaar in Ede het TechLab geopend, waarin volwassenen en kinderen gratis kunnen kennis maken met nieuwe technologie zoals 3D-printers, een voedselprinter, en Virtual Reality.

Dus wees van harte welkom in de Bibliotheek!

Voor meer informatie: www.cultura-ede.nl/bibliotheek

Deel op social media