De Vraagbaak

Wat is De Vraagbaak?
De Vraagbaak is het servicepunt van Lunteren-Aktief dat vrijwillige hulp biedt aan Lunterse dorpsgenoten. In ieders leven kan een periode aanbreken waarin het tijdelijk of langere tijd niet meer lukt in en om huis alles zelf te doen. Maar waar kun je dan terecht? Er zijn (gelukkig) heel veel instanties die hulp bieden; maar wie kan waarmee helpen? En wat als je hulp nodig heb bij iets waar professionals niet helpen kunnen? Dan kunt u contact opnemen met De Vraagbaak. Onze welzijnsadviseurs helpen u de weg te vinden naar de juiste hulp. Al in 2011 ontstond De Vraagbaak Lunteren door een aantal inwoners van Lunteren die zich inzetten om hulp en advies dichter bij Lunteranen te brengen. Zij richtten Stichting De Vraagbaak op. In 2018 besloot deze stichting samen te gaan met Lunteren-Aktief, om zo hun krachten te bundelen. De Vraagbaak is nu een centraal punt:

 1. Waar iedereen in Lunteren met een hulpvraag terecht kan.
 2. Dat zichtbaar is en gemakkelijk te bereiken. 
 3. Dat vijf dagen per week open is.
 4. Dat zich inzet om te groeien, zodat we in de toekomst nog meer service aan inwoners van Lunteren kunnen bieden.  De missie van De Vraagbaak is om inwoners van Lunteren te helpen bij het zoeken naar de juiste hulp. We brengen de zorgzame samenleving binnen de dorpsgemeenschap van Lunteren dichterbij, letterlijk en figuurlijk.  

  Kijk onder diensten voor de ondersteuning die de Vraagbaak doet:
  Fietsmaatje
  Individueel vervoer
  De Zorgbus
  Reparatie (klein) aan huis

Wat doet De Vraagbaak?
De Vraagbaak zorgt dat dorpsgenoten met een hulpvraag in contact komen met de juiste vrijwilligers. We hebben een groep trouwe en actieve vrijwilligers die klaar staan om te helpen waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan tuinieren na een operatie, vervoer naar de kapper of het ziekenhuis, hulp bij de computer of reparaties aan huis. Maar wij beantwoorden ook vele andere hulpvragen. Meer informatie over onze diensten vindt u hier (link naar activiteiten). We denken graag mee voor een passende oplossing van uw probleem. Zo werken we nauw samen met andere vrijwilligersorganisaties in de regio. Onze welzijnsadviseurs zijn goed op de hoogte van de services die andere organisaties bieden. Past uw hulpvraag precies bij het aanbod van een collega organisatie? Wij helpen u om met hen in contact te komen. 

Deel op social media