Koersbal

LAAT DE BAL JOUW KOERS BEPALEN !

Maak kennis met Koersballen in Buurthuis De Schakel!

Wil je deze zomer kennis maken met iets nieuws wat gezellig en ontspannen is?
Al jaren wordt er in De Schakel koersbal gespeeld door een aantal fanatieke spelers op elke maandagochtend. Ook spelen zij competities met elkaar(2x per jaar) en andere verenigingen van de hele gemeente Ede.

Wat is koersbal? Dit is een populaire sport voor jong en oud! Het is een balsport die honderden jaren terug gaat en ontstaan is in Engeland.
Deze sport wordt vooral binnen beoefend dus bij slecht weer of in de winter kan het altijd plaatsvinden.

Koersbal is een balspel met grotere ballen die een afwijking naar links of rechts hebben. De speler moet bedenken welke koers zijn bal zal gaan om zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ (balletje: het doel) te komen.

Koersbal wordt binnen gespeeld op een mat van 8 x 2 meter, waarbij twee teams van twee personen het tegen elkaar opnemen. Het ene team speelt met vier zwarte ballen, het andere met vier gele ballen. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Gelukkig leren de meeste mensen snel en ontstaat een spannende strijd om zo dicht mogelijk bij het doel te komen.

Wij nodigen je uit om eens kennis te maken met koersbal. Elke maandag OOK deze zomer ben je welkom. Je krijgt uitleg van het spel wat ontspanning levert maar ook veel gezelligheid.

Je kunt zo binnen wandelen en aansluiten of gewoon kijken.
Elke maandag tussen 09.30 en 11.30 uur.
De Schakel, Schaepmanstraat 58 in Lunteren

Deel op social media