Leerlingen kijken naar film 

BLIJVEN, KOMEN EN GAAN

Wat is nu typisch een Edenaar?` Die vraag wordt onderzocht in de film `Blijven, komen en gaan`, over de groei van Ede als heidedorp in 1900 tot de grote gemeente van nu. Arno Setz, winnaar van de Juryprijs Cultuur 2011, maakte de film in opdracht van de gemeente Ede. Het doel is Edenaren meer bewust te laten worden van de identiteit van Ede.
Deze film is gemaakt voor Edenaren door Edenaren. Zo zie je onze eigen ‘Sjaantje uut de Polle’,
met haar prachtig gemaakte kleding, maar ook onze burgemeester Verhulst beiden in een mooie rol in deze film. Er worden veel foto’s en verhalen van vroeger vertelt en menig een zal een plekje herkennen.


De leerlingen van de Triangel hebben de film al bekeken. Er kwamen verschillende reacties van de kinderen. ‘Leuke herkenbare foto’s en beelden’ maar ook ‘wat was het vroeger anders en moest je hard werken’. De film draagt bij aan een stukje cultuur over onze omgeving en zal zeker leuk zijn om te zien voor velen. Verleden en heden wordt samen gebracht.

Het Verhaal.

Het 10-jarig meisje Anne speelt de hoofdrol in de film. Zij woont in het Ede van 1900. Als dochter van een arm boerengezin moet ze hard werken op het land. Op een dag komt er een vreemdeling langs, die haar meeneemt de toekomst in. Anne krijgt een blik op 100 jaar Edese geschiedenis.

Deze zomer is de film te zien in Lunteren tijdens het zomerprogramma van Lunteren-Aktief.

WesthoffhuisVrijdag 22 juli 2022, aanvang 14.30 uur, entree 2,50 per persoon inclusief consumptie
De Schakel Vrijdag 12 augustus, aanvang 14.30 uur, entree 2,50 euro per persoon inclusief consumptie

U kunt al reserveren voor een plekje!  Bel 0318-482992 of mail naar info@lunterenaktief.nl

Deel op social media