Museum Oud Lunteren als het bezoekerscentrum van het Middelpunt van Nederland

Museum Oud Lunteren gaat in het souterrain een professioneel vormgegeven tentoonstelling inrichten waar de bezoekers zich kunnen oriënteren op de vele interessante cultuurhistorische aspecten die het gebied ten oosten van Lunteren te bieden heeft.

De expositie wordt door de bekende tentoonstellingsmaker Maarten Meevis (Kinkorn) zo ingericht dat de bezoeker zich letterlijk in het middelpunt van Nederland waant en uitkijkt over een boeiend en veelzijdig landschap. Hij wordt meegevoerd door de meeslepende verhalen en beelden van de bewoners uit het verleden. Authentieke voorwerpen, maar ook 3-D geprinte objecten, worden getoond als onderdeel van het verhaal van onze lokale geschiedenis. Geraffineerde ondersteuning door licht en geluid maken het geheel ‘af’.

Aansluitend wandelt de bezoeker straks aan de hand van geprinte wandelroutes of een app op de smartphone naar buiten, het Goudsberggebied in, om al het moois aan den lijve te ondervinden en te beleven. Van jong tot oud kan men lerend en genietend dit prachtige en afwisselende gebied met al haar goed bewaarde geheimen ontdekken.

Dat het Museum Oud Lunteren een professionele organisatie is geworden blijkt trouwens ook uit de activiteiten in de ‘virtuele wereld’: een gloednieuwe website staat in de steigers. Via deze informatieve website kan iedereen op afstand kennis maken en een voorproefje nemen van de vele toeristische mogelijkheden die Lunteren en omgeving te bieden hebben.

De opening van de tentoonstelling vindt in het najaar van 2014 plaats. Dan is iedereen van harte welkom om onze lokale geschiedenis te ontdekken en te genieten van de geheimen van het Middelpunt van Nederland!

Evert-Jan Moraal, lid tentoonstellingsprojectgroep.

Deel op social media