Open Eettafel in De Schakel

Elke 1e en 3e woensdag van de maand is er
Open Eettafel in Buurtcentrum De Schakel.
Dit is een gezellig moment voor iedereen die
het fijn vindt om met andere mensen samen te
dineren. Gezelligheid en sociale contacten zijn
de sleutelwoorden voor de Open Eettafel.

Dag: woensdag
(elke 1e en 3e woensdag v/d maand)
Tijdstip: 17.30 tot 19.00 uur
(inloop vanaf 17.00 uur)
Kosten: € 7,00 per persoon
Locatie: Buurtcentrum De Schakel 0318-482485

Een voorbeeld van een recept van een menu van de Open Eettafel:

MENU OPEN EETTAFEL

WOENSDAG 17 NOVEMBER 2021

36 betalende gasten, 8 vrijwilligers = 44 personen

Mosterdsoep met spekjes

Boter                                                                                                    500 gram

Lenteuitjes                                                                                         3 bosjes

Bloem                                                                                                  500 gram

Kookroom                                                                                           1,5 liter

Franse mosterd                                                                                20 el

Runderbouillon tabletten                                                               12 stuks

Spekjes                                                                                               1 kg

Prei                                                                                                       5 stuks

Spekjes licht krokant bakken. Bosuitjes in ringetjes snijden. Snijd de prei in halve ringetjes. Smelt de boter en fruit hierin de uitjes en de prei. Nu gaat de bloem erdoor en even garen. De bouillonblokjes in 6,5 l water beetje bij beetje door de roux doen. Goed roeren. Als alles goed glad is, dan de mosterd toevoegen en roeren en eventueel wat peper/zout. Als de soep te dik is, doe er wat kokend water bij.

Hachee met Rode kool en gekookte aardappelen

Riblappen                                                                                               6,5 kilo

Uien                                                                                                         5 kilo

Boter                                                                                                       1,25 kilo

Rode wijn                                                                                              2 flessen

Hacheekruiden                                                                                     8 zakjes

Knoflook                                                                                                1,5 bollen

Potten Rodekool                                                                                 9 stuks

Aardappelen                                                                                         12 kilo

Riblappen sudder ik zelf vooraf.

Uien snijden. Even met de knoflook licht aanzetten en dan bij het vlees verder laten garen.  Als laatste de eventueel wat indikken met allesbinder.

Aardappels koken en Rode kool verwarmen.

Ik heb de riblappen thuis al gebraden en in de oven 4 uur op 150 graden in schalen onder aluminiumfolie laten garen.

 

 Trifle

Aardbeien                                                                     2 kilo

Suiker                                                                            1 pak

Bastognekoeken                                                        7 pakken

Vanillevla                                                                     2,5 pakken

Hangop Beker                                                            7 bekers van 500 g

Plastic bekers

Pureer de helft van de aardbeien met de suiker tot een gladde massa. Verkruimel de koeken grof en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes. Meng de hangop met de vanillevla en schep de helft van het mengsel in de glaasjes. Schep de helft van de aardbeienpuree erover. Maak nog een laagje met de koeken, hangop en frambozenpuree. Verdeel de rest van de aardbeien over de trifles.

Deel dit bericht op social media

Vergelijkbare berichten