Schilderij ‘Tweespan getrokken door tinkers’ verkocht

LUNTEREN – Enkele dagen voor Kerst 2021 kreeg Herman Blokzijl via zijn ex-schoondochter Janneke de Lunterse krant te zien. Daarin stond een veiling van een schilderij van Mandy Nellestein. Op dat schilderij staat de vader van Janneke met de tinker tweespan die hij altijd heeft gehad.

“De zoon van Janneke heet Jake en is 8 jaar en wij zijn gemeenschappelijke grootouders van Jake. Al snel werd het idee opgevat dat dit schilderij in de familie moest blijven en ben ik mij ervoor gaan inzetten om het te verkrijgen,” vertelt Herman. Met een paar familieleden hebben zij de aankoop gerealiseerd.

“Nog een reden dat wij het schilderij wilden bemachtigen is het feit dat de moeder van Janneke en Gert met ditzelfde tweespan door haar man Joop ten grave is gebracht waarvan wij allen getuige waren.” De kerk op de achtergrond van het schilderij is de kerk waar de afscheidsdienst is gehouden. Dus hiermee heeft het schilderij voor de hele familie best veel emotionele waarde. Naast de emotionele waarde vindt de familie het ook een prachtig schilderdij dat gemaakt is door Mandy Nellestein. “In ieder geval prijzen wij ons gelukkig dat wij de hoogste bieder waren en het schilderij in de familie komt en zal blijven.”

De opbrengst van het schilderij is door de Lunterse Krant beschikbaar gesteld aan Lunteren Aktief en zal worden besteed aan nieuwe meubels voor Buurtcentrum ‘De Schakel’.

Deel op social media