Het Lunters hapje juli 2020

Spinaziesalade met olijven en kappertjes

Dit heb je nodig:

  • 300 gr Spinazie – vers
  • 120 gr Rucola
  • 12 Zongedroogde tomaatjes
  • 30 gr Kappertjes
  • 40 Zwarte olijven
  • 200 gr Feta
  • 60 gr Pijnboompitten

Voor de dressing

  • 6 el Olijfolie
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 2 el Peterselie
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 2 tl Peper
  • 2 snufje Zout

Zo maak je het:

  1. Was de spinazie en rucola en verdeel over twee borden (of leg in een schaal)
  2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel 1/3 over de spinazie en rucola
  1. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven doormidden en de feta in kleine blokjes
  2. Verdeel nu de tomaat, olijven, feta, kappertjes en pijnboompitten over de salade
  3. Druppel de rest van de dressing over de salade