Het Lunters hapje juli 2020
Spinaziesalade met olijven en kappertjes
Dit heb je nodig:
- 300 gr Spinazie – vers
- 120 gr Rucola
- 12 Zongedroogde tomaatjes
- 30 gr Kappertjes
- 40 Zwarte olijven
- 200 gr Feta
- 60 gr Pijnboompitten
Voor de dressing
- 6 el Olijfolie
- 2 el Witte wijnazijn
- 2 el Peterselie
- 2 tl Knoflookpoeder
- 2 tl Peper
- 2 snufje Zout
Zo maak je het:
- Was de spinazie en rucola en verdeel over twee borden (of leg in een schaal)
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en verdeel 1/3 over de spinazie en rucola
- Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, de olijven doormidden en de feta in kleine blokjes
- Verdeel nu de tomaat, olijven, feta, kappertjes en pijnboompitten over de salade
- Druppel de rest van de dressing over de salade