Artikel over De Zorgbus door Stichting MVI

Stukje SSCVL

“SSCVL staat voor Stichting Sociaal Cultureel Vormingswerk Lunteren en bestaat al 62 jaar.  

De Stichting heeft twee locaties waarop mensen samenkomen en draagt bij aan een actief leven van ál haar dorpsgenoten. Deze missie blijkt helemaal uit het nieuwe logo: een prachtige boom met wortels in de Lunterse samenleving.  

Op deze twee locaties, Het Westhoffhuis en De Schakel, zijn verschillende verenigingen actief. De locaties worden voor allerlei maatschappelijke, educatieve, creatieve en culturele activiteiten ingezet. Het is er normaal gesproken een zoete inval waarbij er zelfs mogelijkheden zijn om samen met anderen te lunchen. Een prachtig voorbeeld om mensen actief uit de eenzaamheid te halen.  

De Zorgbus van SSCVL is belangrijk om deelnemers van activiteiten, die niet in staat zijn om zelfstandig naar de locatie te komen, te vervoeren. Zo maken ze het voor iedereen mogelijk om mee te doen met de activiteiten. Ook rijdt de Zorgbus voor twee zorgorganisaties de Lunterse cliënten van- en naar hun dagbesteding toe. Ze bieden tevens andere instellingen de mogelijkheid om ook hen te ondersteunen door de bus in te zetten.  

Kortom: deze Zorgbus wordt zeer actief én duurzaam ingezet voor eenieder die er gebruik van wil maken in de omgeving van Lunteren. een prachtig, uniek initiatief.” 

Deel op social media