Het Lunters hapje mei 2021

Aardappelsalade voor bij de BBQ.

Ingrediënten:

500 gr vastkokende aardappels

1 teen knoflook

1 theel mosterd

5 kleine augurken

75 gr doperwtjes (diepvries)

Verse bieslook

3 eetlepels yoghurt

2 eetlepels mayonaise

1 ei

peper en zout

Bereidingswijze:

Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 1 cm. Kook deze in een pan met water met een snufje zout 10 minuten. Giet daarna af en spoel af met koud water.

 Kook daarna ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel ook de erwtjes af met koud water.

Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hier bij. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook. Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.

 Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade. Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.

 Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.

Dit recept is afkomstig van: https://www.leukerecepten.nl/recepten/aardappelsalade/

Deel op social media