Educatieproject Museum over De Goudsberg voor Lunterse basisschool leerlingen groep 8

De educatiecommissie van Museum Lunteren heeft zeer professioneel een leerzaam lesprogramma opgezet voor de kinderen uit groep 8 van alle basisscholen in Lunteren. Pia Verduijn is de drijvende kracht achter dit initiatief wat de jeugd op speelse wijze laat kennismaken met de interessante cultuurhistorie in de achtertuin van Lunteren. Het 1500 hectare grote Goudsberggebied omvat prachtige natuurgebieden zoals Het Luntersche Buurtbosch, het Wekeromse Zand, de Zandgroeve, het Pinetum en de Celtic Fields. Al deze gebieden bevatten monumentale hoogtepunten waarmee de geschiedenis van specifieke plekken worden uitgelicht. Uitkijktoren De Koepel, de Tijdlijntrap, het iconische Middelpunt van Nederland, de IJzertijdboerderij en de Germaanse Put zijn enkele van de vele prachtige plaatsen die voor iedereen te bezoeken zijn.

Verdeeld in groepjes met 4 kinderen krijgen de jongens en meisjes opdrachten die beginnen in het Goudsberg bezoekerscentrum in het souterrain van Museum Lunteren. Daarna bezoeken zij het Goudsberg ‘buitenmuseum’ met als missie om een van genoemde locatie te bestuderen en te beschrijven. Met een persoonlijke presentatie en een werkstuk geven de groepjes op school een echte ‘pitch’ over wat zij hebben meegemaakt.

Gezien de kwaliteit van de presentaties en het enthousiasme van de kinderen, kunnen zij met recht ‘ambassadeurs’ van Lunteren en haar erfgoed genoemd worden!