Feestelijke inhuldiging Middelpunt van Nederland

Op vrijdag 23 september a.s. vindt de feestelijke inhuldiging van het vernieuwde Middelpunt van Nederland plaats. Lunteranen en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, leidt de inhuldiging in. De officiële ingebruikname wordt verricht door de Edese wethouder RO, Natuur en Landschap, Willemien Vreugdenhil.

Het Middelpunt van Nederland vormt het centrale onderdeel van het project ‘De Goudsberg, Middelpunt van Nederland’, dat de bijzondere schatten in dit gebied op een aantrekkelijke manier voor bezoekers leesbaar maakt. Deze bijzonder locatie, die momenteel veel aandacht krijgt in de landelijke media, was tot voor kort  lastig vindbaar en op het eerste gezicht niet als zodanig herkenbaar.

In het nieuwe ontwerp, waarvan de aanzet werd gemaakt door landschapsarchitect Michael van Gessel en de uitwerking door Eric Blok en Kees van Dam van Bureau SB4, wordt het middelpunt duidelijk als bijzondere locatie gemarkeerd door een drietal cortenstalen ringen (totale diameter 25 meter), waarin tevens de oorspronkelijke keien die het middelpunt aanduiden (en fungeren als zonnewende-kalender) zijn geïntegreerd. De toegangspaden werden beter herkenbaar en toegankelijk en vanaf het middelpunt werd de historische zichtlijn via de Notarisbank, over de Lunterse Eng en richting Gelderse Vallei, in ere hersteld. Michael van Gessel en Eric Blok werkten in de totstandkoming van hun ontwerp nauw samen met een lokale projectgroep.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door voor 16 september a.s. een mail te sturen naar opening@middelpuntvannederland.nl.

Programma

 15.30 uur           Inloop met muzikale omlijsting.

16.00 uur            Welkom door Ab Welgraven, voorzitter stuurgroep De Goudsberg.

16.05 uur            Introductie door burgemeester Cees van der Knaap: ‘Een waargebeurd verhaal’.

16.10 uur            Toelichting op het ontwerp door landschapsarchitect Eric Blok (SB4).

16.20 uur            Toelichting op het routing- en informatieontwerp door vormgever Maarten Meevis.

16.30 uur            Officiële ingebruikname Middelpunt van Nederland door wethouder Vreugdenhil.

16.40 uur            Feestelijke toast met muziek.

17.00 uur            Hapjes en drankjes in Restaurant de Goudsberg, Hessenweg 85, Lunteren.

18.00 uur            Einde van het programma.

Aangezien een groot deel van het programma zich afspeelt in de open lucht, raden wij u aan om bij

regenachtig weer de paraplu mee te nemen. 

Deel op social media