Uw zelfgemaakte filmpjes in uitkijktoren De Koepel!

Doet u mee? Zend dan nu uw familiefilmpjes en mooiste foto’s in zodat straks iedereen van uw herinneringen kan genieten van door u vastgelegde mooie belevenissen in het Goudsberggebied.

 Wij willen laten zien hoe trots iedereen is op de groene achtertuin van Lunteren.

 In uitkijktoren De Koepel in het Luntersche Buurtbosch wordt een tentoonstelling voorbereid over het Goudsberggebied. Naast de al bestaande expositie in de kelder van Museum Oud Lunteren wordt dit ook een permanente tentoonstelling binnen het Goudsberg project. Om dit onderdeel te verwezenlijken is de hulp nodig van mensen die filmpjes hebben gemaakt van hun activiteiten in het gebied rond De Goudsberg. Het is de bedoeling dat we een gevarieerd en oorspronkelijk beeld krijgen van wat er allemaal te genieten en te beleven valt.

Op de derde verdieping van rijksmonument De Koepel kunnen de vele duizenden bezoekers straks films op grote schermen bekijken samengesteld uit home-movies gemaakt in verschillende jaren en seizoenen. De films moeten gemaakt zijn in het Luntersche Buurtbosch of op het Wekeromse zand en het liefst op één van de volgende locaties:

  • Middelpunt van Nederland/Hessenhut
  • Zandgroeve
  • Uitkijktoren De Koepel/Pinetum
  • IJzertijd boerderij/Germaanse put
  • Beltvedere

Wij hopen leuke, herkenbare en gekke filmpjes en foto’s binnen te krijgen Het mag zowel het antieke 8 mm formaat zijn (echte film dus nog) als met alle soorten digitale camera’s en smartphones gefilmd materiaal. Uit de inzendingen worden de meest oorspronkelijke en bijzondere filmpjes gekozen. De geselecteerde filmfragmenten (er worden slechts korte stukjes gebruikt) worden zo nodig gedigitaliseerd en aan elkaar gemonteerd tot 4 films (1 film per seizoen) van ongeveer 8 minuten. Bestaande gesproken teksten of muziek worden niet gebruikt, de films worden van nieuwe teksten en eventueel muziek en mogelijk gedichten voorzien.

Materiaal kan vanaf 13 augustus worden ingezonden of geüpload via https://middelpuntvannederland.nl/2-dropbox/ of gewoon afgeleverd worden bij Museum Lunteren in het dorp.

Dat kan tot en met 30 september 2016.

U krijgt bericht als er fragmenten uit uw ingezonden films zijn geselecteerd. Begin 2017  zal de nieuw ingerichte bovenste verdieping van de Koepel voor het publiek worden geopend.

Deel op social media