Het Lunters hapje november: kruidnoten-arretjescake

Ingrediënten:

250 gram ongezouten roomboter

2 eieren (M)

200 gram fijne kristalsuiker

8 gram vanillesuiker

75 gram cacao

150 gram kruidnoten

100 gram chocolade kruidnoten + extra ter decoratie

Instructies:

Smelt de boter en mix ondertussen de eieren luchtig, ongeveer 3-5 minuten. Voeg de suiker, vanillesuiker en de cacao toe aan de eieren en mix op hoge snelheid tot een geheel. Als laatste voeg je de gesmolten boter toe en mix nogmaals op hoge snelheid tot je een mooie gladde chocolade crème hebt. Voeg hier alle kruidnoten aan toe en roer door met een spatel voor een gelijkmatige verdeling. Zorg dat je enkele extra chocolade kruidnoten hebt ter decoratie (zie ingrediëntenlijst).

Bekleed een cakeblik van 20×20 cm met bakpapier en stort hier je kruidnoten arretjescake mengsel in. Strijk glad met een spatel en verdeel de extra chocolade kruidnoten hier overheen. Duw ze een beetje aan, zodat ze na het opstijven vast zitten in de cake.

Zet voor minstens een hele nacht weg in de koelkast. De arretjescake moet helemaal opgesteven zijn voordat je deze aansnijdt. De stijfheid is vergelijkbaar aan een opgesteven ganache (Ganache is een mengsel van chocolade en een vloeistof. Meestal is die vloeistof (slag)room, maar er kan bijvoorbeeld ook vruchtenpuree of vruchtensap gebruikt worden.en dus niet zo hard als een chocoladereep.) Gebruik voor het snijden een scherp mes.

Tips:

Tip: Je kunt je arretjescake ook in de vriezer laten opstijven voor een sneller resultaat.

Bewaren: Als er nog stukjes overblijven kun je de kruidnoten arretjescake nog zo’n 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

Bron: https://www.laurasbakery.nl/kruidnoten-arretjescake/

Deel op social media