Het Lunters hapje oktober 2021

Spruitjesstoofpot

Ingrediënten:

  • 700 gram runderriblappen
  • 125 gram spekblokjes
  • 50 gram boter
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper
  • 3 tl mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gram flespompoen
  • 100 gram prei
  • 75 gram paprika
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 300 gram spruiten
  • 1 runderbouillonblokje
  • Water

Bereidingswijze:

Snijd de runderlappen in stukken en bak ze samen met de spekblokjes in een pan met boter. Voeg knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper, mosterd en de laurierblaadjes toe aan het vlees. Schil ondertussen de flespompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen samen met de prei, paprika en de champignons in stukken. Voeg na ongeveer 15 minuten de spruiten, gesneden groenten en het bouillonblokje toe en schenk water bij tot alles net onderstaat. Breng het aan de kook en draai dan het vuur zacht. Laat het tot slot minimaal 3 uur sudderen.

Bron: kookboek: Meer koolhydraatarme recepten Oanh’s Kitchen

Deel dit bericht op social media

Vergelijkbare berichten