Koken met Liesje februari 2017

De feestdagen liggen alweer ruim achter ons, maar de lente laat helaas nog even op zich wachten. Toch merk je dat de dagen alweer iets langer worden en dat doet mij hunkeren naar warmer weer. Zo denk ik terug aan die zonnige lentemaand dat ik in Engeland was. Aan de Engelse Zuidkust beleefden we toen met wat vrienden de tijd van ons leven. Gezellig met elkaar een pint op de boulevard en dan na afloop bij een kraam een flinke portie fish and chips, gewikkeld in een groot stuk krantenpapier.

Dat bracht mij op het idee om fish and chips eens op een heel andere manier te bereiden en dat gerecht noem ik dan ook;

FISH AND CHIPS LIESJE STYLE

Benodigheden

-Kabeljauwfilet (andere stevige witvis kan ook) 

-Champignonragout

-1 Rode en 1 witte ui

-Chips crunchen. Gewoon in de zak laten zitten en dan fijn drukken

-Pittige geraspte kaas. Het liefst  echte en niet die nep kaas uit een zakje

-Grove mosterd

-Zout

-Grote ovenschaal.

Bereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereiding kan in de ochtend al worden gedaan. Bereidingstijd in de oven is ongeveer 20 – 25 minuten. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van de opbouw.

Maak champignonragout (ruim peterselie hierin is extra lekker) of, als het echt niet lukt, zou je ook een blik champignonragout kunnen nemen, maar dat is natuurlijk lang zo lekker niet.

Snipper de uien en bak in wat neutrale olie goudgeel. Voeg hier de crunch van de chips aan toe en haal van de hitte bron.

Vet de ovenschaal licht in met wat olie. Leg de visfilets hier in, eventueel in stroken gesneden. De vis bestrijken met grove mosterd en licht zouten. Overgiet het geheel met de champignonragout. Strooi hier de geraspte kaas overheen. Vervolgens bedekken met ui en crunch van chips.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de dikte van de opbouw tussen de 20 en 25 minuten.

Lekker met aardappelpuree of lintpasta en eventueel wat frisse sla erbij.

Deel op social media