Koken met Liesje januari 2017

Allereerst wil ik u, bij deze, een heel gelukkig, maar vooral gezond en liefdevol 2017 toewensen. Ik hoop dat het voor een ieder van ons een mooi jaar mag worden, met natuurlijk, op zijn tijd, lekker genieten van een mooie maaltijd, een goed glas wijn en last but not least goed gezelschap.

Januari staat normaliter in het teken van lijnen. Na het vele snoepgoed uit de Sinterklaas periode, de mooie maaltijden tijdens de kerstdagen en de lekkere hapjes van Oudejaarsavond, zijn velen van ons wel aan een wat rustigere periode toe.

Toch ga ik hier geen recepten van calorie- of koolhydraatarme maaltijden geven. Ik hou best van lekkere salades, maar daar komen we in het voorjaar of van de zomer wel op terug. Ik wil graag een, misschien wel ouderwets, recept van Broodpudding met u delen. Maar dan eentje waar u de overgebleven oliebollen van oudejaarsavond lekker in kunt verwerken. Het is immers zonde om die zomaar in de vuilnisbak te gooien. En u zult het vast met mij eens zijn, deze broodpudding is niet te versmaden. Dus laat dat lijnen nog heel even wachten, en geniet nog even wat langer van die lekkere oliebollen.

Benodigdheden

-Oliebollen (ik gebruikte er 3)

-2 eetlepels suiker

-1 theelepel vanillepoeder of 1 zakje vanillesuiker

-1 theelepel kaneel

-2 eieren

-250 milliliter slagroom

-Klontje roomboter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de oliebollen in plakken van een halve centimeter en smelt de boter in een steelpannetje. Vet hiermee een ovenvorm in (een gewone ovenschaal is prima).

Doe de plakken oliebol in de ovenschaal. Doe de slagroom, de eieren, het kaneel, de vanillepoeder en de suiker in een steelpannetje en verwarm dit. Blijf steeds goed roeren met een garde. Roer totdat de suiker is opgelost. Giet het slagroommengsel over de oliebollen. Dek de ovenschaal af met

aluminiumfolie en zet deze 40 minuten in de oven.

Serveer de broodpudding met een bolletje (kaneel)ijs. Eet smakelijk!

Tips

-Wel wat rozijnen in heet water of rum en strooi ze over je broodpudding.

-Stop plakjes appel tussen de oliebollen – een lekkere, hartige variatie!

Deel op social media