Het Lunters hapje januari 2020

Koolhydraatarme preisoep

 

Ingrediënten:

  • 100 g prei in ringen
  • 120-150 g gekookte achterham in reepjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 el kookroom light
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml water
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 1 tl kerriepoeder
  • Peper
  • Zout

 

Benodigdheden:

  • Staafmixer

 

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Roerbak de prei mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook. Laat circa 10 minuten koken en pureer met een staafmixer. Voeg de kookroom en ham (of gerookte zalmsnippers) toe en breng op smaak met peper en zout.

 

Deel op social media