Lunters hapje september 2020

Goulash

Ingrediënten

 

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in tweeën. Haal er de pitjes uit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Verwarm de olijfolie en stoof daarin de uien de aardappelen en knoflook. Voeg het rundvlees toe en bak het even mee aan. Voeg er de runderbouillon, knoflook, paprika, tomaten, tijm en laurier bij. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens 1 uur sudderen op een klein vuurtje. Kruid indien nodig.
  3. Verdeel de goulash over diepe borden of kommen. Garneer met zure room en platte peterselie.

 

 

Dit recept is afkomstig van Jeroen Meus; https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/goulash-van-jeroen-meus?referrer=https://www.bing.com/