Oproep natuurgidsen Goudsberggebied

Het Goudsbergproject met als doel de natuurgebieden rondom het Middelpunt van Nederland beter toegankelijk en beleefbaar te maken is bijna geheel afgerond. Dit unieke gebied vertelt het verhaal van het ontstaan van het landschap. Die geschiedenis is als een beeldverhaal van sporen, objecten en structuren in het landschap aanwezig.

Het is de missie van de Stichting Platform Goudsberg, Middelpunt van Nederland om zoveel mogelijk toeristen en passanten kennis te laten maken met dit mooie, afwisselende natuurgebied. Via de website www.middelpunt.nl en de verblijfsrecreatieondernemers krijgen wij een toenemend aantal verzoeken om deskundige natuurgidsen/verhalenvertellers.

Wij denken dat veel mensen passie voor natuur en cultuurhistorie hebben en hun kennis ook over weten te brengen op mensen die dit mooie gebied willen bezoeken en er meer over willen weten.

Er komt een lijst met natuurgidsen die zelfstandig en onder eigen voorwaarden beschikbaar zijn voor lokale recreatiebedrijven en evenementenorganisatoren om te contracteren en afspraken te maken voor groepsexcursies.

[pro_ad_display_adzone id=”1309″]

Op zaterdagochtend 28 oktober aanstaande van 09:30-11:00 uur organiseren het Stichtingsbestuur een uitgebreide presentatie/briefing over alle ‘ins en outs’ van het Goudsberggebied ondersteund met film en fotobeelden en krijgt u achtergrondinformatie en documentatie mee naar huis. Deze bijeenkomst vindt plaats in restaurant De Goudsberg aan de Hessenweg en aansluitend wordt er gezamenlijk een ‘rondje Middelpunt’ gelopen.

Mocht u natuurgids zijn of dit willen worden en ook interesse hebben om echte ‘Goudsberg gids’ te worden, meldt u dan aan voor deze bijeenkomst. Wilt u voor 13 oktober aangeven met hoeveel personen u aanwezig zult zijn?

Deel op social media