black circuit board

REPAIR CAFE – WESTHOFFHUIS – ELKE WOENSDAG

We richten ons op kleine huishoudelijke apparatuur, verlichting, (elektrische) handgereedschappen, speelgoed e.d.
Lunteren-Aktief organiseert elke woensdag een Repair Café in Het Westhoffhuis.

Elke woensdag tussen 14:00 uur en 16.00 uur staan vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Kleding, computers, broodroosters, lampjes, föhns, speelgoed, servies… alles wat kapot is en het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten meestal raad. De reparaties zijn gratis met uitzondering van eventueel benodigde onderdelen.

We benadrukken hierbij dat we geen concurrent zullen en willen zijn van professionele reparateurs (zoals fietsenmakers, kledingreparateurs, meubelmakers).

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Henk van de Hee: “Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een stofzuiger, een cd-speler of een speelgoed racebaan gerepareerd hebt, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.”

Deel op social media

Deel op social media