VRIJWILLIGER BIJ LUNTEREN-AKTIEF

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Met Elkaar voor Elkaar!

Als je dan als vrijwilliger ook je passie en vaardigheden kan inzetten dan geeft je dat een heerlijk gevoel er te kunnen zijn voor anderen.

Zo ook onze vrijwilliger Pauline Bruil. Zij schreef ons na haar georganiseerde uitje voor bewoners in Lunteren het volgende verhaal.

Uitje naar de Koepel in Lunteren

Het eerste Uitje van Lunteren-Aktief is een feit. Wat hebben we plezier gehad. Met z’n 8-en zijn we per bus, stevig ingesnoerd door Gerrit, naar De Koepel gereden, het ritje bleek al een belevenis op zich. Ik heb gelachen om de opmerkingen; ‘het lijkt wel een schoolreisje’ en ‘mogen we ook zingen in de bus’ dus je begrijpt, de stemming zat er goed in. 

De voor de bus redelijk smalle weg door het bos omhoog naar De Koepel was: ‘oh wat romantisch is dit’ en inderdaad, het was prachtig.

Op De Pleisterplaats hebben we buiten onder het afdak in de strómende regen met een paar fikse donderklappen geluisterd naar het boeiende verhaal over het innovatieve leven van Notaris ten Ham verteld door Gertjan van Doorn, een gepassioneerd verhalen verteller.

Onder het genot van een kopje koffie met een heerlijke sprits heeft Govert Versteeg uitgelegd hoe hij als kind al wordt geïnspireerd door de natuur wat tot uiting komt in zijn prachtige beeldhouwwerken. In de expositie ruimten heeft hij ons nog meer verteld over zijn passie.

Bijna alle dames en de heer zijn naar boven geklommen de expositie en voor sommigen bleek dit een héle klim. Het was allemaal de moeite waard want wat hebben we genoten . Net na 15:00 uur waren we weer terug bij het Westhoffhuis. ‘Het duurde maar een paar uur maar ik heb het gevoel dat ik de héle dag ben weggeweest’ was onder andere een opmerking van een deelnemer.

Dank aan allen (ook vrijwilligers) voor deze mooie dag die we samen mochten beleven.
Wat is het heerlijk om herinneringen te maken.

Pauline Bruil

Vrijwilliger voor Lunteren-Aktief

Vind je uitstapjes leuk maar niet in je eentje? Sluit jij je liever aan bij gelijkgestemden?

LUNTEREN AKTIEF organiseert bijna maandelijks een (kleinschalig) uitje voor jou.
Ben jij alleen? Wil jij er graag eens uit maar blijft je man/vrouw liever thuis? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Houdt LUNTEREN-AKTIEF dan goed in de gaten. Je vindt ons in Het Lunterse Krantje, in Wegwies, op Facebook, Instagram en 
www.lunterenaktief.nl .

Deel op social media