Het Lunters Hapje februari 2020; spaghetti al Funghi
Het Lunters hapje; spaghetti al Funghi
Ingrediënten:
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el Euroma Funghi Trifolati
- 2½ knoflooktenen
- zout
- 250 g spaghetti
- 400 g gemengde paddenstoelen
- Parmezaanse kaas
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Hak 2 knoflooktenen fijn en fruit deze in olie aan. Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak deze met de knoflook tot de paddenstoelen zacht zijn en het meeste vocht hebben verloren.
- Rasp de ½ knoflookteen. Meng de knoflook, Funghi Trifolati en zonnebloemolie door elkaar. Voeg eventueel zout toe.
- Giet de gaar gekookte spaghetti af en voeg deze toe aan de paddenstoelen in de pan. Schenk de Funghi Trifolati kruidenolie in de pan en voeg hier nog een extra eetlepel Funghi Trifolati aan toe.
- Schep het geheel goed om en warm het nog even door.
- Schep de spaghetti al Funghi in diepe borden en garneer het gerecht met Parmezaanse kaas en verse peterselie.