Het Lunters hapje mei 2020; gevulde paprika

Het Lunters hapje; gevulde paprika (koolhydraatarm)

Ingrediënten:

· 150 gram mager rundergehakt

· 200 gram bloemkool

· 1 teentje knoflook

· 1 paprika

· 100 gram tomatenblokjes (inclusief sap)

· ½ tl chilipoeder

· ½ tl komijnpoeder

· ½ tl paprikapoeder

· Kokosolie

· Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

· Verwarm de oven voor op 180 graden.

· Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. (Laat de paprika heel)

· Pers de knoflook.

· Verhit een eetlepel koksolie in een koekenpan en voeg het gehakt en de knoflook toe. Bak het gehakt rul.

· Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met zeezout en chili-, komijn- en paprikapoeder.

· Zet de paprika rechtop in een ovenschaal en schep de saus in de paprika, totdat deze vol zit. Heb je nog wat saus over? Serveer deze aan het eind van het gerecht.

· Schuif de ovenschaal in de oven en bak de paprika 20 tot 25 minuten, totdat deze zacht is.

· Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine totdat het korrelig is. Heb je geen keukenmachine, snijd dan de bloemkool heel fijn of rasp het.

(Of koop het kant en klaar. In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig kant en klare bloemkoolrijst kopen).

· Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst al roerend in 5 minuten gaar. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe.

· Serveer de gevulde paprika met de bloemkoolrijst en de evt. overige saus.