Coronamaatregelen d.d. 29 november 2021

Lunteren, maandag 29 november 2021

Beste relatie,

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten. Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 19 december. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

Hierbij de regels zoals ze gelden vanaf 28 november 2021:

• Voor iedereen geldt: blijf zoveel mogelijk thuis. •

Er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur. Onze avondactiviteiten, die niet vallen onder essentiële dienstverlening, gaan dus niet door.

• 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.

 • Essentiele winkels zoals supermarkten en drogisterijen, blijven open tot 20.00 uur. • Essentiele dienstverlening zoals de notaris of advocaat, bibliotheek, hypotheekadviseur, medische contactberoepen, dagbesteding en pasfoto’s maken (tenzij de overheid anders besluit) houden normale openingstijden.

• Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Topsporters (trainen en wedstrijden spelen) en professionele kunst en cultuur beoefening mag wel na 17.00 uur. Zonder publiek.

• 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Zoals in de horeca, in bioscopen en theaters. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.

 • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld de bibliotheek. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen worden toegelaten.

• Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt naar ‘Werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand.

 • Ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek? Doe dan een zelftest.

• Wees extra voorzichtig bij contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen tot en met 12 jaar.

Voor onderstaande activiteiten geldt geen CTB check, wel dient dan een mondkapje gedragen te worden en 1,5 meter afstand:

✓ Bibliotheek

✓ Fysiotherapie

 ✓ Dagbesteding.

✓ Pasfoto’s

✓ EHBO

✓ Inloop notaris / accountant spreekuur

 ✓ Werknemers van het Sociaal Team/Wijkteam en hun bezoekers.

✓ Activiteiten kind en jeugd (<12 jaar) ✓ (Eigen) activiteiten. ✓ Vergaderingen/bijeenkomsten van verenigingen die niet vallen onder sport-beweging/kunst-cultuur/horeca

• Het Coronatoegangsbewijs (CTB-check) is verplicht in dorps- en Buurthuizen voor de volgende activiteiten/bijeenkomsten:

✓ Alle sport/bewegingsactiviteiten.

✓ Culturele activiteiten.

✓ Horeca-activiteiten (geopend tot 17.00 uur). LET OP: Bij activiteiten met een CTB check moet ook 1,5 meter afstand gehouden te worden en een mondkapje als men loopt (als u op uw zitplaats zit mag deze af). Zie bijlage voor een specifiek overzicht. Als de CBT regeling van toepassing is dan vindt er een Coronacheck bij de ingang plaats (dit geldt voor alle bezoekers/deelnemers vanaf 13 jaar) daar dient men een Corona-toegangsbewijs te laten zien, samen met een identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een rijbewijs, id-kaart of paspoort).

• Een coronatoegangsbewijs is de verzamelnaam voor een test-, vaccinatie-, of herstelbewijs. • Deze kunt u op uw telefoon laten zien middels een QR-code.

• Heeft u geen mobiele telefoon? Dan kunt u deze QR-code printen via www.coronacheck.nl.

• Ook andere officiële papieren bewijzen van vaccinatie, herstel of test mag u hiervoor meenemen. Het is in dat geval wel belangrijk dat hierop uw persoonsgegevens vermeld staan.

 • Een zelftest mogen wij niet als officieel coronatoegangsbewijs accepteren. Wij zullen de ontwikkelingen blijven volgen en indien nodig ons beleid aanpassen.

 Indien u nadere informatie wenst kunt u zich richten tot de heer Ad Beckers, zakelijk leider van Lunteren-Aktief onder telefoonnummer 0318-482992 of per mail: ad.beckers@lunterenaktief.nl .

Met vriendelijke groet, Namens het bestuur van Lunteren-Aktief ( SSCVL ) Henk Hooijer.

Deel op social media