Het Lunters hapje april 2021

Het Lunters hapje april 2021; Caprese burger

Ingrediënten:

300 gr rundergehakt

1 ei

3 eetlepels paneermeel

1 theelepel italiaanse kruiden

snuf peper en zout

25 gr rucola

3 ciabatta broodjes

12 gedroogde tomaatjes

verse basilicum

1 bol mozzarella

2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)

Kneepje balsamico creme

Bereiding:

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Vorm hier 3 burgers van. Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de burgers hierin gaar in ca. 10 tot 12 minuten.

Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en halveer de broodjes. Beleg de broodjes met wat rucola, een burger, plak mozzarella, wat gedroogde tomaatjes en knijp er een beetje balsamico creme over. Bestrooi er op het laatst nog wat pijnboompitjes over.

Tips: balsamico creme is te koop bij bijna alle supermarkten. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kun je een beetje balsamico azijn laten inkoken tot een stroperige saus. Gebruik voor een vegetarisch gerecht een vega burger.

Recept en foto’s afkomstig van https://www.leukerecepten.nl/recepten/caprese-burger/