Het Lunters hapje juli 2021
Rijst met kip, groentensaus en perziken
Een lekker recept dat je op de camping kunt maken met de Skottelbraai, maar dat natuurlijk ook heerlijk smaakt als het thuis wordt gemaakt..
Ingrediënten 4 personen:
1 rode paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
1 courgette in vieren gedeeld en in plakjes gesneden
1 flinke ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook geperst
350 gram kipfilet in reepjes
1 blikje tomatenpuree van 70 gram
300 ml kippenbouillon van een blok( minder zout)
2 el ketjap manis 250 gram rijst
3 verse perziken of uit blik in reepjes
1 el gembersiroop
olie om in te bakken
rijst
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de Cadac pan (Skottelbraai) of wok. Bestrooi de kip met peper en bak de kip enkele minuten al omscheppend in de olie. Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe en laat dit geheel bakken, totdat de ui glazig is.
Voeg dan de paprikareepjes, courgette , ketjap en de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee.
Voeg dan de kippenbouillon toe, roer alles goed door elkaar en laat dit geheel 20 minuutjes zachtjes pruttelen op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg na 20 minuten pruttel tijd de gembersiroop toe aan het gerecht in de pan toe samen met de in reepjes gesneden perzik.
Laat de perzik even goed mee verwarmen en serveer deze kip met groentesaus en perzik met de rijst.
Serveertip: voeg voor wat extra “pit “een theelepel ( of meer) sambal toe.