Het Lunters hapje; paasmenu

Voorgerecht:

Meloensalade met appel en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kleine meloen
  • 200 gr cherry/kerstomaten
  • ½ komkommer
  • 1 appel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels gehakte munt (vers of diepvries)
  • 300 ml yoghurt
  • 50 gr walnoten
  • enkele blaadjes munt

Bereiding:

  1. Verdeel het vruchtvlees van de meloen in balletjes of blokjes. Halveer de tomaten. Schil de komkommer en rasp deze grof.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de meloen met de tomaat, appel en komkommer.
  3. Roer peper, zout, sinaasappelsap, honing en munt door de yoghurt. Schenk deze dressing over de salade.
    Garneer met grofgehakte of gehalveerde walnoten en blaadjes munt.

Tips:

  • Vervang de appel door plakjes banaan.
  • Neem in plaats van walnoten pecannoten of cashewnoten.
  • Meng eens 1 eetlepel sinaasappellikeur door de yoghurt.

Bron: https://www.paasrecepten.net/meloensalade-met-appel-en-tomaat/

 

Hoofdgerecht:

Asperges met zeekraal

Ingrediënten:

  • 1 zakje aardappelen ((krieltjes, 500 g), schoongeboend)
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ zakje peterselie ((a 30 g), blaadjes grofgesneden)
  • 2 sjalotten (in zeer dunne ringen)
  • 1 bos witte asperges (geschild)
  • 1 bakje zeekraal (100 g)
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in 12 min. in water met zout net gaar. Meng ondertussen de mosterd, azijn, zonnebloemolie, peterselie en sjalot. Giet de krieltjes af en meng het mosterdmengsel er meteen door.
  2. Leg de asperges in een pan, schenk er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Kook ze 5 min., draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het warme water liggen.
  3. Spoel ondertussen de zeekraal af onder koud water. Snijd met een scherp mesje een klein stukje van de wat harde onderkant. Kook de zeekraal 1 min. Giet de asperges en zeekraal af en laat uitlekken.
  4. Schep de aardappelsalade op een platte schaal en meng de asperges en zeekraal erdoor. Besprenkel met de olijfolie. Lekker met gekookte eieren.

Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931372/asperges-met-zeekraal

 

Nagerecht:

Paastiramisu

Ingrediënten:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml advocaat
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 kopjes espresso
  • 18 lange vingers
  • 2 chocolade eitjes

Benodigdheden:

  • 4 glaasjes

Bereiding:

  1. Klop de mascarpone en de slagroom met het zakje vanillesuiker en 75 ml advocaat met een mixer romig. Verdeel een beetje van het mengsel over de bodem van de glaasjes. Als de koffie is afgekoeld schenk je deze op een diep bord.
  2. Breek de lange vingers in tweeën en doop deze één voor één een paar seconden in de koffie en verdeel dan een paar stukjes over het romige mengsel in de glaasjes. Druppel hier een klein beetje van de overige advocaat over en maak weer een nieuwe laag met het roommengsel, lange vingers gedoopt in espresso en een beetje advocaat.
  3. Eindig met een laag van het roommengsel en besprenkel met wat extra advocaat. Breek 2 lange vingers in tweeën en steek deze bovenin het mengsel. Snijd of sla de chocolade paaseitjes in stukjes en kruimel deze over de paastiramisu.

Je kunt deze tiramisu direct serveren of een dag in de koelkast bewaren. Let op, deze tiramisu is niet            geschikt voor kinderen i.v.m. de alcohol in de advocaat.

Bron:https://www.leukerecepten.nl/recepten/paas-tiramisu/

Deel op social media