Concert van Cultura

Ede, 15 september 2020

ELKAARS CULTUUR PROEVEN
Concert van groep muzikanten uit Ede die muziek spelen uit de verschillende culturele werelden die Ede rijk is.

Wat is het toch geweldig om in een stad te wonen met zoveel verschillende culturen. Van Marokkaans naar Surinaams en van Congolees tot Russisch. Elk van die inwoners neemt haar eigen culturele tradities en gewoonten mee, of het nu gaat om eten, muziek, literatuur of sociale gewoonten.

Om die verschillende culturen beter te leren kennen zijn Cultura en Samen voor Ede een project gestart onder de titel ‘Elkaars cultuur proeven’. Verschillende muzikanten maken samen muziek, leren elkaar kennen en werken aan nieuwe muziek. Daarnaast zijn er schrijvers aan het werk van Nederlandse en allochtone afkomst. Zij spreken met elkaar over elkaars cultuur en werken samen aan een verhaal of gedicht.

Graag nodigen we u uit om het eindresultaat te komen beluisteren. Op deze feestelijke avond kunt u in Cultura luisteren naar het resultaat van twee jaar lang oefenen door een groep hartstochtelijke muzikanten.

Donderdag 17 september, aanvang 20.00uur, zaal open 19.45uur, entree €2,50. Locatie Cultura, Molenstraat 45, 6710 BA Ede.

Samen voor Ede is een samenwerkingsverband van een groot aantal levensbeschouwelijke, maatschappelijke en politieke organisaties in Ede die in 2009 allen het manifest Oproep tot Respect hebben getekend. In vervolg op verschillende thema bijeenkomsten hebben wij het project “Elkaars Cultuur Proeven” ontwikkeld. Met de financiële bijdrage van de Provincie Gelderland en de Gemeente Ede is de uitvoering mogelijk gemaakt. Voor de uitvoering is samenwerking gezocht met Cultura & Peter Witjes van Studio Cultura.

 

 

 

Deel op social media