Het Lunters hapje februari 2021
Nu er veel sneeuw ligt en het ijs steeds dikker wordt om te kunnen schaatsen, krijg ik echt het koek en zopie gevoel. Eerst helemaal koud worden en jezelf dan verwennen met een heerlijke beker warme chocolademelk. Daarom een recept om thuis een heerlijke beker met deze lekkernij te maken.
Benodigdheden:
Voor 1 mok chocolademelk:
50 ml Baileys Salted Caramel
1 theelepel cacao
2 theelepels suiker
200 ml melk
Slagroom
Karamelzeezout saus
Popcorn en pretzels, marshmallows (om te versieren)
Zo maak je het:
Verwarm als eerst de melk in een pannetje. Ondertussen roer je de cacaopoeder met de suiker en de Baileys Salted Caramel door elkaar tot het vloeibaar wordt. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor instant chocolademelkpoeder. Deze is verkrijgbaar in poeder die je aan moet mengen met kokend water (dan is melk niet nodig????) of die je aan moet mengen met melk. Let daar goed op…
Klop ondertussen de slagroom stijf in een vetvrije kom en 2 eetlepels suiker.
Als de melk bijna kookt, giet dan de melk over het cacaomengsel en roer even goed door.
Doe dan de slagroom op de melk.
Tijd om te versieren! Giet wat karamelzeezout saus over je warme drankje en maak het af met de popcorn, de pretzels, of marshmallows.
Tip: Gebruik een glas in plaats van een mok, zo zie je het drankje door je glas heen en dat zorgt voor een super leuk effect.